Kezdőlap
Napfény Virágműhely logó: virágküldés Szeged
Napfény Virágműhely logó: virágküldés Szeged
Napfény Virágműhely logó: virágküldés Szeged

napfény virágműhely

Miért a virágküldés, miért műhely?

2023. január 16. | Hírek

Post-fejlec-viragkuldes
Napfény Virágműhely logó: virágküldés Szeged

Napfény Virágműhely

megosztás

Bizonyára értesültetek róla, hogy bezártuk az üzletünket a Rókusi körúton és a jövőben műhelyként folytatjuk a munkát. Hosszú út vezetett ehhez a döntéshez, és az okok közül nem is tudnánk csak egyet kiemelni.

 

Növekvő költségek

A Covid megmutatta, hogy milyen sérülékeny is tud lenni egy vállalkozás, ha hetekre, hónapokra be kell zárnia. A rezsiszámlák akkor is jönnek, a járulékokat fizetni kell, az árukészlet tönkremegy. Sok vállalkozás nem is élte túl, volt köztük virágbolt is. A rezsiárak növekedése, az elszabaduló infláció szintén nem kedvez a kisvállalkozásoknak. Az emberek – érthető módon – a virág helyett inkább fűtésre és ételre költenek. Mégsem ezek voltak a döntő okok. 

 

uzlet

 

Olcsó vagy minőségi?

Nem az volt a célunk, hogy a legolcsóbb virágbolt legyünk, inkább a minőséggel és a szép munkáinkkal szerettünk volna kitűnni. Kreatív munkára vágytunk, olyan termékekkel, amelyeket öröm elkészíteni és büszkék lehetünk rá. A bolti forgalmat virágküldéssel gondoltuk kiegészíteni. Az egy percig sem volt opció, hogy a nagy, országos virágküldő cégek mintacsokrait készítsük több-kevesebb sikerrel, ezért készítettünk egy saját webáruházat, hogy a saját munkáinkat kínálhassuk a vevőinknek. Itt sem kötöttünk kompromisszumot, olyan oldalt képzeltünk el, ahol gyorsan, egyszerűen lehet rendelni és a vevő valóban azt kapja amit a képeken lát.

 

Sokféle csokor, egyre több virág

Az oldalunk fogadtatása nagyon pozitív lett, és a virágküldés gyorsan lekörözte a bolt forgalmát. Egy virágboltba betérő vevő az éppen aktuális készletből választ virágot. Egy webáruházban ennél jóval nagyobb választékot kell biztosítani, és a legtöbb virágnak folyamatosan készleten kell lenni. Egyre nagyobb gondot okozott, hogy az üzletben megfelelően tároljuk a sok virágot és tartsuk a tőlünk megszokott és magunktól elvárt minőséget. Gyakran napközben is el kellett szaladnunk virágért, és előfordult, hogy erre az időre be kellett zárnunk.

 

A virág hűtve jó!

Bevallom régen azt gondoltam, hogy a hűtőből kivett virág gyorsan tönkremegy, de tévedtem. A megfelelő hűtés hatására a vágott virág életfunkciói lelassulnak, a virág “hibernálódik” és a hűtőből kivéve hosszú idő kell neki, hogy újra “magához térjen”. Egy megfelelően hűtött friss virág tehát tovább marad szép a csokorban. Nem mindegy azonban, hogy milyen a hűtő. A virágnak alacsony légáramú hűtés kell, hogy a keringő levegő, minél kevésbé szárítsa ki. Ezt csak a kimondottan virághűtésre készült nagy hűtők, illetve az erre a célra épült hűtőházak, hűtőkamrák tudják biztosítani. Beláttuk, hogy ha folyamatosan nagy készletet szeretnénk tartani, ahhoz megfelelő hűtés és nagyobb hely kell.

 

tulip

 

Bolt vagy virágküldés?

Egyre inkább azt éreztük, hogy döntenünk kell. Az erősebb forgalmú napokon azt vettük észre magunkon, hogy azt kívánjuk, bárcsak most egy ideig ne jönne vevő, hogy a rendeléseket készíthessük. És amikor mégis betért valaki, akkor nem mindig tudtunk olyan türelmesen segíteni, mint ahogy azt elvárnánk magunktól. Világos lett, hogy vagy a boltra koncentrálunk minden erőnkkel vagy a virágküldésre. Ha mindkét tevékenységet magas színvonalon szeretnénk folytatni, ahhoz mind létszámban mind üzletben nagyot kellene bővülnünk.

 

A vevőinkre hallgattunk

Nyáron egy szünidős baleset miatt több hónapra be kellett zárni az üzletet. Úgy döntöttünk, hogy nem nyitunk ki újra, inkább kialakítunk egy műhelyt és megteremtjük az optimális körülményeket a virágküldéshez. Nehéz döntés volt, hiányozni fog az üzlet és a személyes kapcsolat a vevőinkkel, de a sok pozitív értékelés amit tőletek kaptunk a weboldalon, nem hagyott kétséget afelől, hogy melyiket válasszuk.

 

 Mivel a kiszállítást is magunk végezzük, ha rendelsz tőlünk, újra találkozhatunk 🙂

 

Mi változik?

Ha korábban házhoz szállítással rendeltél tőlünk, akkor szinte semmilyen változást nem fogsz tapasztalni, a rendelések teljesítése ugyanúgy zajlik, mint korábban. A személyes átvételt a műhelyben sajnos nem tudjuk biztosítani, mert lehet, hogy éppen kiszállítunk egy rendelést vagy árubeszerzés miatt kell elmennünk. Ha mindenképp személyesen szeretnéd átvenni a rendelésed, akkor hívj fel minket a rendelés előtt, és biztosan találunk megoldást.

 

 

Ezek is érdekelhetnek …

Pin It on Pinterest