Kezdőlap
Napfény Virágműhely logó: virágküldés Szeged
Napfény Virágműhely logó: virágküldés Szeged
Napfény Virágműhely logó: virágküldés Szeged

napfény virágműhely

Mit jelent a rózsák színe

2021. október 27. | Tippek, praktikák

Post-fejlec-rozsak
Napfény Virágműhely logó: virágküldés Szeged

Napfény Virágműhely

megosztás

Minden rózsa színe más jelentést hordoz, mást szimbolizál és más üzenetet közvetít. Vegyük sorra, hogy mit jelent a rózsák színe és nézzük meg, hogy milyen alkalomra milyen színű rózsát illik ajándékozni.

 

Vörös rózsa

A vörös rózsa a szerelmet, a romantikát és a ragaszkodást szimbolizálja. Ezen nincs mit ragozni, egy csokor bársonyos vörös rózsa időtlen módja annak, hogy kimondjuk: „Szeretlek”. Bármilyen romantikus alkalomra, Valentin-napra és évfordulókra is jó választás, ha ezt az üzenetet szeretnénk közvetíteni.

 

50-szalas-rozsacsokor-1    Kozepes-rozsabox

 

Rózsaszín rózsa

A rózsaszín rózsa a kecsesség és az elegancia klasszikus szimbóluma, és gyakran a csodálat, az elismerés jeleként adják. A jelentés a rózsaszín árnyalatától függően kissé változhat. A világos rózsaszín rózsák a boldogságot, míg a sötétebb árnyalatú rózsaszín rózsák a hálát szimbolizálják. Ezek a különböző jelentések a rózsaszín rózsákat sokoldalú virággá teszik, ezért mindenféle alkalomra tökéletesek. Kiváló választás anyák napjára, születésnapra és köszönő ajándékként is.

 

Pink-rozsacsokor    Kis-rozsabox

 

Sárga rózsa

A vidám sárga rózsa a barátság és az optimizmus szimbóluma, örömet és boldogságot áraszt. Szép módja annak, hogy boldog születésnapot kívánjunk, gratuláljunk vagy köszönetet mondjunk egy barátnak. Más sárga virágok társaságában is tökéletes választás, ha fel szeretnénk vidítani valakit, és gyógyulást is kívánhatunk vele.

 

Napfeny-viragbox-sarga    Rozsa-orchidea-csokor

 

Fehér rózsa

A fehér rózsa jelentése megtévesztő egyszerűsége ellenére sokrétű. Gyakran látható menyasszonyi csokrokban, mivel tisztaságot, ártatlanságot szimbolizál és az örök szerelem szimbóluma is egyben. Rendszeresen használjuk őket rokonszenv csokrok, kegyeleti koszorúk és sírdíszek részeként is, mivel békét és tiszteletet közvetítenek.

 

Napfeny-csokor-feher

 

Zöld rózsa

Bár felénk elég ritka, a zöld rózsák az életet, a növekedést, az energiát és a megújulást közvetítik. A zöld rózsa a lélek állandó megújulását, megfiatalodását szimbolizálja, pozitív energiát és produktivitást közvetít annak akit megajándékozunk vele.

 

Narancssárga rózsa

Az élénk narancssárga rózsák tüzes szirmaikkal az intenzív, aktív érzelmeket szimbolizálják, beleértve a vágyat, a lelkesedést és az enerikusságot. Remek módja annak, hogy valakinek szerencsét kívánjunk, vagy gratuláljunk.

 

Rozsa-orchidea-viragbox

 

Barackszínű rózsa

Lágyabb és finom színükkel a barackszínű rózsák gyengédebb jelentéssel bírnak, mint az élénkebb narancssárga rózsák. Az őszinteséget és a hálát szimbolizálják, így tökéletesen alkalmasak rá, hogy köszönetet mondjunk velük. Ha van valaki, aki nagy hatással van az életünkre és szeretnénk köszönetet mondani érte, akkor a gyönyörű barack rózsa megfelelő erre.

 

Napfeny-viragbox-vintage

 

Levendula színű rózsa

A levendula rózsa üzenete nem különbözik a vörös rózsáétól, varázslatot és szerelmet jelent első látásra. Aki unja a vörös rózsát, a levendula rózsa jó alternatívája lehet. Sokkal ritkább mint a vörös rózsa, így aki ilyet kap, azt biztosan elkápráztatják ezek a bájos virágok.

 

Kék rózsa?

Messze a legmegfoghatatlanabb rózsa, mivel a természetben nem létezik. Megpróbálták már génmanipulációval előállítani, de a legsikeresebb kísérlet is mályva vagy lila virágokat eredményezett. Nem kell azonban elkeseredni, ha kéket szeretnénk, a fehér rózsa festésével létre lehet hozni. Talán nem meglepő, hogy a kék rózsa a rejtély szimbóluna, a magyarázhatatlant és a rejtélyes elismerését fejezi ki.

 

 

Ezek is érdekelhetnek …

Pin It on Pinterest